Köszöntjük a STEINHART németjuhász kennel oldalán

  • profi kutyás sporthoz (IPO, SchH)
  • őrző-védő munkához
  • kutató-kereső feladatokhoz K9
  • fegyveres testületek kutyás szakszolgálatához K9
  • megbízható házikedvencnek

1975-től kezdődően, német juhászkutyákat tenyésztek. Amióta a fajta kettévált, kizárólag munka vonalúakat. Az ilyen kutyák jelentik számomra a munkát, a szabadidős tevékenységet, az életet.

Kizárólag munkavonalra szelektálok kennelemben, ahonnan hazánkba, és a világ minden tájára kerültek már kiváló munkakutyák.  Eladásra kínálok kölyökkutyákat, növendékeket és felnőtt kutyákat egyaránt, előképzéssel, kiképezve, igény szerint vizsgával. Vásárlás előtt lehetőséget biztosítok a kutya megismerésére, megnézésére, kézbe vételére akár képzés közben, akár különféle élethelyzetekben. A leendő gazda kívánalmait megismerve, tudom ajánlani az igényeinek legmegfelelőbb kutyát. Amennyiben a gazda szeretné, nevelési, tartási, etetési, képzési tanácsokkal látom el.

Tenyésztés során vesszőparipám a munkavonalú német juhászkutyák terhelhetőségének, munkabírásának, kiváló ösztöneinek megtartása, fokozása, a fajta kezelhetőségének, nyíltságának megtartása mellett.
Egy beteg, félős, munkára alkalmatlan, családi kedvencként kiszámíthatatlan, viselkedni, alkalmazkodni nem tudó németjuhász is pont annyit eszik, mint egy egészséges!

Vásárlás előtt mindig tájékozódjon!


Kotogán Csaba
mesterkiképző